Субота, 21 Вересня, 2024

Обсяги інвестицій у фінтех-сектор продовжують зниження: що далі?

Must read

Аналітики KPMG у своєму звіті Pulse of Fintech за перше півріччя 2024 року виявили, що протягом шести місяців у світі відбулося лише п’ять фінтех-угод вартістю понад $1 млрд. Це свідчить про зниження обсягів інвестицій у фінтех-сектор.

Як зазначається в релізі звіту, глобальний фінтех-ринок зазнав значного зниження інвестицій у першому півріччі 2024 року.

Загальний обсяг світових інвестицій у фінтех, включно з венчурними угодами, приватними інвестиціями та M&A-угодами, зменшився з $62,3 млрд (2 287 угод) у другому півріччі 2023 року до $51,9 млрд (2 255 угод) у першому півріччі 2024 року. Основними факторами цього стали високі відсоткові ставки і значна геополітична невизначеність у світі.

«Венчурні інвестиції скоротилися в усіх ключових регіонах», – зазначається у звіті.

Зокрема, у країнах:

  • Америки обсяг інвестицій знизився з $38,5 млрд до $36,7 млрд,
  • в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (ASPAC) – з $4,6 млрд до $3,7 млрд,
  • у регіоні Європи, Близького Сходу та Африки (EMEA) – з $19,1 млрд до $11,4 млрд.

Що буде далі з інвестиціями

Очікується, що інвестиції у фінтех залишатимуться на низькому рівні в другому півріччі з огляду на високі відсоткові ставки та високу вартість капіталу.

Існує певний оптимізм щодо подальшого зростання обсягу угод у фінтех-секторі, але середній розмір угод, ймовірно, залишиться невеликим порівняно з історичними даними. Стартапи, що працюють над ШІ-рішеннями, можуть стати ключовими гравцями на ринку з огляду на їхню здатність адаптувати технології для фінансових умов.

Раніше ми писали про те, що в Україні зросла середня зарплата.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article