Субота, 21 Вересня, 2024

Чи варто розраховувати на збільшення розміру пенсій в Україні

Must read

Згідно з новими змінами в законодавстві, пенсіонери, які працюють, в Україні скоро можуть розраховувати на збільшення своїх пенсій. У рамках реформи пенсійної системи планується збільшити розміри пенсій для тих, хто продовжує працювати після виходу на пенсію.

Очікується, що нові правила почнуть діяти з 1 вересня поточного року. За попередніми даними, пенсії буде перераховано, і пенсіонери, які працюють, отримають додаткові виплати.

Пенсіонери, які продовжують працювати, і яким, імовірно, підвищили пенсії у квітні, зможуть отримати збільшені виплати тільки в червні 2024 року. Пенсійний фонд перерахує остаточні суми після отримання інформації про виплачений єдиний внесок за перший квартал поточного року.

Зміни в нарахуванні пенсій у червні

Пенсіонери отримають більший розмір пенсій, оскільки їм нарахують пенсійні виплати за два попередні місяці, починаючи з квітня. Однак не всі отримають перерахунок пенсій. Його буде здійснено тільки для тих, хто продовжував працювати після призначення пенсії або останнього перерахунку пенсійних виплат до початку березня 2024 року.

Хто може розраховувати на підвищення:

  • омають стаж не менше 24 місяців у системі страхування;
  • відпрацювали не менше 24 місяців після отримання пенсії або останнього перерахунку, минуло два роки.

Водночас працюючі пенсіонери, які отримують пенсію за стаж, матимуть можливість на перерахунок лише після досягнення пенсійного віку. Пенсійний фонд автоматично перерахує пенсії без необхідності звернення чи надання додаткових документів.

Людям, у яких на 1 березня поточного року менше 24 місяців страхового стажу, перерахунок буде проведено за такими умовами:

  • враховується тільки накопичений стаж з моменту початку роботи;
  • заробітна плата для розрахунку пенсії залишається незмінною.

Підсумкові суми, які отримають пенсіонери, будуть різними. Розмір пенсії індивідуальний для кожного, оскільки залежить від страхового стажу та рівня заробітку під час роботи.

Раніше ми писали про те, що українці отримують мінімальну пенсію, незважаючи на стаж і хорошу зарплату.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article