Субота, 21 Вересня, 2024

Про штрафи від ТЦК можна буде дізнатися в застосунку «Дія»: Міноборони дало роз’яснення

Must read

Міністерство оборони України оголосило, що інформацію про штрафи, накладені територіальними центрами комплектування (ТЦК), незабаром можна буде отримувати через державний додаток «Дія».

Представник Міноборони України пояснив, що ця ініціатива дасть змогу громадянам оперативно отримувати повідомлення про накладені штрафи і своєчасно вживати необхідних заходів. Це нововведення стало можливим завдяки спільним зусиллям Міністерства оборони та Міністерства цифрової трансформації.

Translated with DeepL.com (free version)

«Інтеграція інформації про штрафи від ТЦК у застосунок «Дія»» – важливий крок до підвищення прозорості та ефективності в роботі державних структур. Громадяни зможуть отримувати повідомлення прямо на свої мобільні пристрої, що значно скоротить час на отримання інформації та дасть змогу оперативно реагувати на штрафні санкції», – заявив представник Міноборони.

Очікується, що нова функція буде доступна в застосунку «Дія» вже найближчими місяцями, після завершення тестування та впровадження необхідних технічних доробок.

Куди приходитимуть штрафи

З 17 липня чоловіки, які підлягають військовому обліку, почнуть отримувати штрафи, якщо не оновили свої облікові дані в ТЦК. Повідомлення про штрафи за несвоєчасне оновлення даних можна буде отримати, зокрема, через застосунок «Дія».

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін пояснив, що процедура притягнення до відповідальності за адміністративне правопорушення може зайняти від трьох місяців до року. Він уточнив, що штрафи не накладатимуть автоматично на всіх.

Провадження може бути відкрито протягом трьох місяців із дня виявлення порушення і до року з моменту його вчинення. Для накладення штрафу необхідне оформлення протоколів і винесення постанови. Лазуткін також зазначив, що люди дізнаватимуться про штрафи так само, як про штрафи за перевищення швидкості, зокрема через застосунок «Дія».

Дмитро Лазуткін наголосив, що військовозобов’язані України, які оновили свої військово-облікові дані відповідно до встановлених термінів, не повинні затримуватися на вулицях працівниками ТЦК і СП. Такі дії в установленому законом порядку можуть виконувати лише представники поліції.

Пікер наголосив, що якщо людина оновила свої військово-облікові дані та вказала місце проживання у встановлені терміни, то немає сенсу затримувати її на вулиці. Він зазначив, що подібні дії створюють негативне враження про Збройні Сили України, особливо коли на блокпостах силою намагаються затримувати людей. Лазуткін пояснив, що працівники ТЦК і СП не мають повноважень для таких дій; це можуть робити тільки представники поліції відповідно до закону.

Спікер зазначив, що військовозобов’язані оновлювали свої дані для того, щоб визначити їхнє місцезнаходження для можливого направлення на військово-лікарську комісію. Якщо дані не були оновлені, направлення видається за місцем реєстрації.

Раніше ми писали про те, що «Укрзалізниця» запустила новий поїзд на популярному маршруті в Україні.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article