Після Великодня в Україні було проведено дослідження, яке показало середню ціну пасок у різних регіонах країни. Відповідно до даних компанії Poster, що автоматизує роботу закладів, в Києві середня вартість паски становила 169 гривень.
Повідомляє видання Економічна правда
Популярність та різноманіття пасок
У вибірку потрапили дані з 3600 українських закладів, які пропонували паски у своєму меню. Всього заклади України реалізували 456 тисяч пасок на загальну суму 65 мільйонів гривень.
Найпопулярнішим вибором серед клієнтів стала класична паска. Друге місце посіла сирна випічка, однак деякі заклади запропонували незвичайні варіанти, такі як дубайська паска, паска-снікерс і навіть суші-паска.
Ціни та регіональні відмінності
Ціни на паски варіюються залежно від регіону. Найдорожча паска була в Донеччині, де середня ціна сягала 185 гривень. У той час як на Херсонщині ціна паски була найнижчою – лише 79 гривень. Середня ціна у Києві становила 169 гривень.
Дослідження також зазначило, що дані по Волинській, Рівненській та Житомирській областях можуть бути не зовсім точними через невелику кількість закладів у цих регіонах. У результаті ціни в цих областях виглядають вищими, ніж у більшості інших – 247 гривень у Волинській, 315 гривень у Рівненській та 205 гривень у Житомирській областях.
Продажі пасок почали активно зростати за тиждень до Великодня, а пік припав на пʼятницю, 18 квітня, що підтверджує високу зацікавленість українців у святковій випічці.
Нагадаємо
Не так давно видання Invest News повідомляло, що у 2025 році середня вартість великоднього кошика становить 426 гривень, що на 33% більше, ніж у попередньому році.