Субота, 21 Вересня, 2024

Син чиновника організовував продаж «квитків» на ухилення від призову на військову службу

Must read

Із Вінницького територіального центру комплектування (ТЦК) сплив скандал: з’ясувалося, що син одного з чиновників цієї установи організовував продаж «квитків» на ухилення від призову на військову службу.

За $20 тисяч доларів американських він забезпечував можливість залишитися осторонь від призову. Це привернуло увагу правоохоронних органів, які почали розслідування за фактом корупційної діяльності в ТЦК.

Син керівника одного з відділень Вінницького ТЦК був затриманий Державним бюро розслідувань за надання можливості чоловікам призовного віку виїжджати за кордон в обмін на грошову винагороду.

Що знайшли під час обшуку

Згідно з інформацією від ДБР України, чоловік стверджував, що за суму в 20 тисяч доларів США його батько зможе організувати документи для ухилення від мобілізації та виїзду з України.

Під час проведення обшуків у нього було виявлено та вилучено порожні повістки, понад десяток копій паспортів чоловіків призовного віку, а також готівку різних валют.

Синові посадовця було пред’явлено обвинувачення в одержанні незаконної вигоди за вплив на ухвалення рішень державною посадовою особою, поєднане з вимаганням (частина 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України). Йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 1 мільйон гривень.

Відповідно до закону, за такі діяння передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років із конфіскацією майна.

Раніше ми писали про те, які дії ТЦК і Нацполіції законні.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article