Субота, 21 Вересня, 2024

В Україні рівень інфляції досягнув 7,5%

Must read

Споживчі ціни в Україні у серпні 2024 року зросли на 0,6%, що призвело до прискорення річної інфляції до 7,5%. Такі дані оприлюднені Державною службою статистики України.

“Інфляція на споживчому ринку в серпні 2024 року порівняно з липнем 2024 року становила 0,6%, з початку року – 4,9%”, – повідомили в Держстаті. 

Що подорожчало найбільше:

Ціни на хліб, цукор, макаронні вироби, рибу зросли на 2,4–0,7%. Водночас ціни на фрукти знизилися на 7,4%, що є позитивною новиною для споживачів.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,8%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,4%. Тим часом одяг і взуття подешевшали на 2,9%, зокрема, взуття – на 3,4%, одяг – на 2,4%.

Згідно зі звітом, ціни на транспорт також зросли на 0,6%, переважно через подорожчання автомобілів на 1,2%, проїзду в авто

Що таке інфляція

Інфляція є економічним явищем, яке відображає поступове зростання цін та зниження купівельної спроможності. В Україні цей процес впливає на гривню, зменшуючи її вартість і змушуючи громадян витрачати більше грошей на ті ж товари та послуги.

Раніше ми писали про те, що українці залишилися без субсидії на комунальні послуги у вересні.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article