Субота, 21 Вересня, 2024

Зниження фондових індексів США через “потрійне чаклунство”

Must read

20 вересня 2024 року фондові індекси США демонструють зниження на фоні очікувань від “потрійного чаклунства” — події, що відбувається при одночасному закінченні строків дії опціонів на акції, індекси та ф’ючерси. Ця подія традиційно спричиняє значне підвищення обсягу торгівлі та волатильність на ринку, через що інвестори були готові до суттєвих цінових коливань упродовж дня.

Повідомляє Investopedia

Попри загальне зниження ринку, індекси Dow Jones та S&P 500 19 вересня досягли рекордних позначок після того, як Федеральний резерв США знизив процентну ставку на 50 базисних пунктів. Це рішення стало сигналом про можливе подальше пом’якшення монетарної політики, що викликало оптимізм серед інвесторів. Аналітики очікують, що такий підхід сприятиме стабільному зростанню фондових індексів у найближчій перспективі​.

Серед компаній, чиї акції зазнали істотних змін, особливо виділяється Nike. Її акції зросли на 5% після призначення нового генерального директора Елліотта Гілла, що викликало позитивні очікування серед інвесторів щодо покращення фінансових результатів компанії. З іншого боку, акції FedEx впали на 13% через зниження прогнозів прибутків, що відобразилося на ринковій вартості компанії.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article