Субота, 21 Вересня, 2024

НБУ «вліпив» мільйонні штрафи двом відомим мікрокредитним організаціям

Must read

Національний банк України (НБУ) наклав мільйонні штрафи на дві відомі мікрокредитні організації. Санкції було введено у зв’язку з численними порушеннями, виявленими в діяльності цих компаній.

Повідомляється, що одній із компаній було накладено штраф у розмірі 5 мільйонів гривень за недотримання норм фінансового моніторингу та порушення законодавства у сфері захисту прав споживачів. Інша організація отримала штраф у розмірі 3 мільйонів гривень за аналогічні порушення.

НБУ наголосив, що такі заходи необхідні для забезпечення прозорості та законності у фінансовому та банківському секторах країни, а також для захисту інтересів споживачів. У банку зазначили, що продовжуватимуть суворий контроль за діяльністю мікрокредитних організацій і застосовуватимуть відповідні заходи в разі виявлення порушень. Постраждалі компанії поки не прокоментували ситуацію.

На які компанії Нацбанк наклав штраф

Національний банк України наклав штрафи на дві фінансові компанії – ТОВ «Укр кредит фінанс» (торгує під брендом Credit Kasa) і ТОВ «Мілоан» (Miloan), загальною сумою 4,7 мільйона гривень. Штрафи були застосовані за порушення законодавства, що регулює роботу учасників фінансового ринку, захист прав споживачів і рекламу у сфері фінансових послуг.

Санкції були накладені за рішенням Комітету з нагляду та регулювання небанківських фінансових ринків 12 серпня 2024 року після проведення планових перевірок, проведених Департаментом інспекції Національного банку.

На ТОВ «Укр кредит фінанс» (ЄДРПОУ 38548598) було накладено кілька заходів впливу. Компанії було призначено штраф у розмірі 2 949 500 гривень за низку порушень, включно з недотриманням вимог законів України «Про споживче кредитування», «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», «Про фінансові послуги та фінансові компанії», а також «Про електронні документи та електронний документообіг».

Раніше ми писали про те, кому виплачуватимуть субсидію після 60-ти років.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article