Субота, 21 Вересня, 2024

В Україні можуть підвищити тарифи на комунальні послуги

Must read

Верховна Рада України не виключає можливості підвищення тарифів на комунальні послуги. Про це заявили представники парламенту під час обговорення поточної ситуації з тарифним регулюванням.

Коли зростуть тарифи на комунальні послуги:

За словами депутатів, підвищення тарифів може стати необхідним кроком у зв’язку зі зростанням витрат на виробництво і постачання комунальних послуг. У Раді наголосили, що ухвалення рішення про підвищення тарифів здійснюватиметься з урахуванням думки громадськості та забезпечення соціального захисту населення.

Це обговорення викликає очікування і побоювання серед громадян, оскільки підвищення тарифів може вплинути на витрати домогосподарств і сімейний бюджет.

На офіційному вебсайті Верховної Ради України свої позиції з цього питання висловили голова Комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус та його заступник Олексій Кучеренко.

Коли підвищать тарифи на електроенергію:

Герус підкреслив, що тарифи на електроенергію для населення не змінюватимуться до весни наступного року. Однак основний акцент зараз робиться не на збільшенні тарифів, а на питаннях їхньої своєчасної оплати.

Він підкреслив, що багато споживачів, у яких є можливість оплачувати комунальні послуги, цього не роблять. Тому в цьому випадку важливо, щоб було дотримано платіжної дисципліни, щоб не виникало заборгованостей на ринку, які потім доведеться покривати новим підвищенням тарифів.

Європейська практика оплати комунальних послуг:

Кучеренко зазначив, що в Україні необхідно впровадити європейські правила роботи ринку електроенергії та природного газу.

Він сказав, що європейська практика роботи енергетичних ринків передбачає лібералізацію цін на енергоресурси навіть для населення. Тобто, населення має платити ринкову ціну на енергоресурси, тоді як нині тарифи для населення субсидуються.

У комітеті з енергетики вважають, що є ймовірність збільшення вартості комунальних послуг.

Раніше ми писали про те, що українці отримують мінімальну пенсію, незважаючи на стаж і хорошу зарплату.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article