Субота, 21 Вересня, 2024

Кабмін України затвердив порядок виплат у разі загибелі військових

Must read

Кабінет міністрів України затвердив новий порядок виплат у разі загибелі або поранення військовослужбовців.

Зміни зачіпають розміри компенсацій, що надаються сім’ям загиблих у бойових діях або тих, хто дістав поранення в зоні конфлікту. Нові стандарти передбачають вищі виплати для військовослужбовців та їхніх сімей, а також поліпшені умови отримання соціальної підтримки.

Синові посадовця було пред’явлено обвинувачення в одержанні незаконної вигоди за вплив на ухвалення рішень державною посадовою особою, поєднане з вимаганням (частина 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України). Йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 1 мільйон гривень.

Яке покарання передбачено

Відповідно до закону, за такі діяння передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років із конфіскацією майна.

Кабінет міністрів України затвердив новий порядок виплат у разі загибелі або поранення військовослужбовців. Зміни зачіпають розміри компенсацій, що надаються сім’ям загиблих у бойових діях або тих, хто дістав поранення в зоні конфлікту. Нові стандарти передбачають вищі виплати для військовослужбовців України та їхніх сімей, а також поліпшені умови отримання соціальної підтримки.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про внесення змін до процедури призначення фінансової підтримки в разі загибелі або поранення військовослужбовців. Гончаренко повідомив про новий порядок призначення фінансової допомоги в разі загибелі або поранення військовослужбовця.

Він зазначив, що Кабмін ухвалив відповідну постанову, яка враховує зміни в законодавстві, ухвалені Верховною Радою. У новому порядку розширено коло осіб, які мають право на одноразову грошову допомогу, включно з неодруженими (незаміжніми) партнерами військовослужбовців, онуками військовослужбовців, чиї батьки померли, а також дітьми, які народилися після смерті військовослужбовця.

Уточнюється порядок виплат у разі, якщо родич відмовився від отримання допомоги. Також у постанові встановлено випадки, коли виплата не здійснюється.

Раніше ми писали про те, що син одного з чиновників цієї установи організовував продаж «квитків» на ухилення від призову на військову службу.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article