Субота, 21 Вересня, 2024

Інвестор кіберспортивної команди NAVI придбав садибу в Козині

Must read

Інвестор кіберспортивної команди NAVI Максим Кріппа придбав маєток у Козині. Подробиці угоди і характеристики об’єкта нерухомості наразі не розкрито. Продаж відбувся через онлайн-аукціон, який відбувся 16 січня 2023 року, згідно з інформацією на сайті «Прозорро.Продажі».

Маєток було виставлено на продаж державним Промінвестбанком із початковою ціною 187,63 млн грн. Аукціон виграла компанія ТОВ «Мідал», яка запропонувала суму в 311,11 млн грн. Придбана нерухомість включає кілька різних об’єктів:

  • Ресторан на 140 місць і два корпуси (спальний і адміністративний), розташовані на базі відпочинку Конча-Заспа за адресою Столичне шосе, 133.
  • Садиба площею 1128 кв.м у Козині за адресою вулиця Монашинська, 2-А.

Крім головної будівлі, садиба включає елінг і гостьовий будинок загальною площею 228 м². На території також знаходяться три господарські будівлі по 226 м² кожна і додатковий житловий будинок площею 226 м², розташований поруч. Спочатку Промінвестбанк планував здавати ці будівлі в оренду і провести аукціон із початковою ціною 190 тисяч грн, однак торги не було проведено.

Садиба включає в себе:

  • Три земельні ділянки загальною площею понад один гектар, призначені для будівництва та обслуговування житлових будинків у комплексі «Краєвид» у Козині.
  • 10 соток у тому ж комплексі, призначені для ведення особистого підсобного господарства.
  • Трактор Футянь Аобао FT354 2008 року випуску.
  • 39% частки у невстановленій юридичній компанії.

Ці активи були виставлені на продаж через аукціон, що відбувся 16 січня. У конкуренції з ТОВ «Мідал» брали участь ТОВ «Інженерінг-аналіз», яке запропонувало початкову ціну в 187,63 млн грн, і ТОВ «Грін Хаус» із пропозицією 189,70 млн грн. Зрештою ставки не зросли, і ТОВ «Мідал» запропонувало ціну, яка на 66% вища за початкову суму, сягнувши 311,11 млн грн.

Хто придбав садибу в Козині

Покупцем садиби в Козині став бізнесмен Максим Володимирович Кріппа. Згідно з даними Єдиного державного реєстру, він володіє 99,99% статутного капіталу компанії ТОВ «Мідал». Крім того, Кріппа є інвестором і власником української кіберспортивної команди NAVI, де його підтримка у фінансовому та стратегічному планах сприяє збереженню конкурентоспроможності команди та залученню талановитих гравців з усього світу.

Максим Кріппа також є співзасновником студії Maincast, яка займається організацією та трансляцією кіберспортивних заходів. Завдяки його інвестиціям, Maincast змогла значно оновити своє технічне обладнання, збільшити штат співробітників і поліпшити якість трансляцій.

До його інвестиційного портфеля входить розробник відеоігор GSC Game World, який прославився своїми іграми, як-от STALKER і стратегіями «Козаки», що здобули світове визнання і стали культовими в середовищі геймерів.

Максим Кріппа також активно інвестує в нерухомість. Одним із його найбільш значущих придбань стала купівля бізнес-центру «Парус» у грудні 2023 року після отримання схвалення від Антимонопольного комітету України.

Благодійна діяльність Максима Кріппи

Максим Кріппа активно займається благодійністю через фонд MK Foundation, заснований у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Фонд зосереджений на наданні українським військовим необхідного обладнання та техніки. З моменту початку конфлікту MK Foundation співпрацює з різними військовими та цивільними організаціями, надаючи автомобілі, квадрокоптери з тепловізорами та інше спеціалізоване обладнання, що значно посилює боєздатність і безпеку українських захисників.

Усадьба в Козине / Фото: коллаж Finteco

Новость обновлена 07.08.2024

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article